сряда, 18 юли 2012 г.

Използване на печати за надписи и картинки в декупажа

Здравейте! Имам си нова страст и това е декупажа. Всъщност страстта ми си е стара, но сега намерих начин да я реализирам. Не ми харесва идеята ако искам да сложа надпис на декупажа си да го принтирам, мажа с лепило... вода и да изтърквам хартията. Отнема време. Тъй като изработвам печати се замислих дали техниките с печатите да не могат да се приложат и в декупажа. Пробвах и стана. Та това от което се нуждаем е: -бяла салфетка или долните пластове на такава с десен. -лепило за декупаж или С200 -перманентно мастило или бързо съхнещо -гумен печат или фото полимерен, изработен по специален начин за работа с такива мастила -обект подготвен за декупаж Поставяме печата на акрилното блокче и намастиляваме.
Отпечатваме върху салфетка.
Обкъсваме елемента и лепим по стандартния начин. Това не би могло да се получи добре с мастило на водна основа, защото ще се размаже. Ако не разполагате с мастило можете да използвате перманентен маркер. Препоръчвам го само за печати на които елементите са с по-голямо разстояние по между си. Може да се замести и с покривен маркер.
Използвайки печатите можете да си направите свои десени, да комбинирате картинки или да създавате свои... Развихрете фантазията си!! Направих и филмче, не особено сполучливо... позагубвах си граматиката от време на време, а мъжът ми не е добър оператор, но ще се научим. Ще се радвам да съм била полезна и нашето хоби да е по-лесно и красиво!!

2 коментара:

arcadia каза...

Мегънче, креативна си както винаги! Тъкмо се чудих, защо не публикуваш нищо повече от седем месеца, а ти си била в разгара на творчески експерименти. Е, получава ти се - браво!

*щурчо* каза...

Мигито, супер си го описала.
Аз също ползвам този начин за направа на надписи върху предмети от декупаж, но не ми беше хрумвало,че го знам от картичките.
Супер е, когато човек може да комбинира хобитата си.
Много добре си го обяснила!